Tietoja

Asumme koiriemme kanssa maaseudun rauhassa Kangasalla, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Kennelnimi Ahulin myönnettiin meille vuonna 2009, ja samana vuonna allekirjoitimme myös kasvattajasitoumuksen.

Olemme Suomen Kennelliiton, Lappalaiskoirat ry:n, Suomen Mäyräkoiraliiton jäseniä. Kasvattajan peruskurssin lisäksi Johanna on käynyt kasvattajan jatkokurssin ja kehäsihteerikurssin.

Olemme aktiivisesti mukana rotujärjestöjen toiminnassa. Johanna ja Monica ovat Lappalaiskoirat ry:n Tampereen seudun alaosaston vetäjiä. Olemme Kennelliiton TeHu (Terveydenhuolto-ohjelma) pilotissa mukana. Toivottavasti tulevaisuudessa olemme sertifioitu kasvattaja.

Ensimmäinen yhteinen koiramme, Lecibsin Sibri, muutti talouteemme tammikuussa 2008. Vain noin kuukautta myöhemmin hankimme toisen koiramme, Lecibsin Thiklin. Meidän molempien kotona on aina ollut koira, ja näin oli myös luonnollista, että meidän elämään tulee kuulumaan iloinen karvakasa.

Ensimmäinen Ahulin pentue näki päivänvalon marraskuussa 2009. Sen jälkeen pentueita on syntynyt tasaiseen tahtiin. Ajatus kasvatustyöstä juontaa juurensa Markuksen lapsuuden haaveesta olla maanviljelijä. Vuosien saatossa on pihallamme ollut eläimiä hevosesta kanoihin ja ankkoihin. Nyttemmin koiralauman jatkona elelee kaksi pupua, iso parvi akvaariokaloja ja luolagekko Simo.

Helmikuussa 2020 teimme sopimuksen kenneltyttömme Monica Korkin kanssa kennelnimeen liittämisestä, kunhan kaikki vaateet siihen ensin täyttyvät.

Monican kädenjälki näkyy erityisesti erilaisissa harrasteissa jalostustyön lisäksi.

Meillä pennut syntyvät aina sisällä talossa, omassa rauhallisessa huoneessaan. Pennut elävät ensimmäiset viikkonsa omassa rauhassaan opiskellen pienten koiran alkujen elämää, ja myöhemmällä iällä pennut pääsevät tutustumaan talouden muihin koiriin. Pennuilla on talossa käytössään niille räätälöity pentuhuone, josta löytyy erilaisia virikkeitä. Pennut tottuvat myös kodin tavanomaisiin ääniin. Ulkona pennuilla on oma tarhansa, jossa niin ikään on paljon erilaisia virikkeitä esteiden ja tunneleiden muodossa. Leluja käytetään paljon, ja jokaiselle pennulle opetetaan, miten kaverin kanssa leikitään. Pennut viettävät mahdollisimman paljon päivisin aikaansa ulkona, mutta sisällä ollessaan tarpeet tehdään sanomalehdelle ja näin opitaan siisteyden alkeet. Kaikki pentumme ruokitaan korkealaatuisella ruualla.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina ja eläinlääkärin tarkistamina tuhdin pentupaketin kera. Pennun mukana seuraa myös kasvattajan tuki niin iloissa kuin suruissakin.

Pentujen uusilta kodeilta vaaditaan ainoastaan, että pentu pidetään hyvin. Näyttelyissä ja kokeissa käyminen on vapaaehtoista. Jotkut pennut luovutamme kuitenkin koteihin, jotka ovat kiinnostuneita näyttelyistä tai muusta harrastamisesta. Opastamme tarvittaessa pennunhankkijoita rodunomaisissa kokeissa (LUT, MEJÄ, PIKA) ja näyttelyissä. Tarvittaessa myös esitämme kasvattejamme näyttelyissä, jos oma rohkeus ei riitä.

Kangasalla 15.10.2020

Johanna & Markus Ilvonen & Monica Kork

Jaa sivu