Ahulin kennel
- suomenlapinkoira - lapinporokoira - mäyräkoira -

Etusivu
Esittely
Suomenlapinkoira
Mäyräkoira
Lapinporokoira
Jalostusurokset
Pentuja
Pentueet
Yhteystiedot
Linkit


Esittely

Asumme koiriemme kanssa maaseudun rauhassa Kangasalla, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Kennelnimi Ahulin myönnettiin meille vuonna 2009 ja samana vuonna allekirjoitimme myös kasvattajasitoumuksen. Olemme Suomen Kennelliiton, Lappalaiskoirat ry:n, Suomen seurakoira yhdistys ry:n ja Suomen mäyräkoiraliiton jäseniä.

Ensimmäinen yhteinen koiramme, Lecibsin Sibri, muutti meidän talouteen tammikuussa 2008. Vain noin kuukautta myöhemmin hankimme, toisen koiramme Lecibsin Thiklin. Meidän molempien kotona on aina ollut koira ja näin oli myös luonnollista, että meidän elämään tulee kuulumaan iloinen karvakasa.

Ensimmäinen Ahulin pentue näki päivän valon marraskuussa 2009. Sen jälkeen on pentueita syntynyt tasaseen tahtiin. Ajatus kasvatustyöstä juontaa juurensa Markuksen lapsuuden haaveesta olla maanviljelijä. Vuosien saatossa on pihalla ollut eläimiä hevosesta kanoihin ja ankkoihin.

Meillä pennut syntyvät aina talossa omassa rauhallisessa huoneessaan. Pennut elävät ensimmäiset viikonsa omassa rauhassaan opiskellen pienten koiran alkujen elämää ja myöhemmällä iällä pennut pääsevät tutustumaan talouden muihin koiriin. Pennuilla on talossa sisällä käytössään niille räätälöity pentuhuone, mistä löytyy erilaisia virikkeitä. Pennut oppivat myös kodin erilaiset äänet aina liesituulettimesta imuriin. Ulkona pennuilla on oma tarhansa missä niin ikään on paljon erilaisia virikkeitä esteiden ja tunneleiden muodossa. Leluja käytetään paljon ja jokaiselle pennulle opetetaan miten kaverin kanssa leikitään. Pennut viettävät mahdollisimman paljon päivisin aikaansa ulkona, mutta sisällä ollessaan tarpeet tehdään sanomalehdelle ja näin opitaan siisteyden alkeet. Kaikki pentumme ruokitaan korkealaatuisella ruualla.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina, ja eläinlääkärin tarkistamina tuhdin pentupaketin kera. Pennun mukana seuraa myös kasvattajan tuki niin iloissa kuin suruissakin.

Pentujen uusilta kodeilta vaaditaan ainoastaan, että pentu pidetään hyvin. Näyttelyissä ja kokeissa käyminen on vapaaehtoista. Jotkut pennut luovutamme kuitenkin koteihin jotka ovat kiinnostuneita näyttelyistä tai muusta harrastamisesta. Opastamme tarvittaessa pennunhankkijoita rodunomaisissa kokeissa (LUT, MEJÄ, PIKA) ja näyttelyissä. Tarvittaessa myös esitämme kasvattejamme näyttelyissä, jos oma rohkeus ei riitä.

Johanna & Markus Ilvonen


Päivitetty 25.2.2016